Arhiv novic
Tudi med jesenskimi počitnicami skupaj
10. 11. 2022

2. novembra smo se otroci in animatorji zbrali na Mirenskem Gradu, z željo, da bi počitnice preživeli skupaj in se pri tem imeli karseda lepo.

Duhovna obnova
3. 10. 2022

V petek 23. septembra smo se na Mirenskem Gradu ponovno srečali otroci, mladi, prostovoljci in družine. Skupaj smo preživeli vikend, ki je bil namenjen praznovanju praznika Kvatrance, ki sovpada tudi z godom Žalostne Matere božje, zavetnice cerkve.

Kvatrnica na Mirenskem Gradu v znamenju zahvale za rešitev pred požarom ter prošnje za prenovo Cerkve na Slovenskem
27. 9. 2022

Na Mirenskem Gradu smo pretekli konec tedna (od 23. do 25. septembra 2022) praznovali glavni praznik svetišča na jesenske kvatre - kvatrnico. Ta praznik na Mirenskem Gradu sovpada tudi z godom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve.

Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2022/23
7. 9. 2022

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v naši dobrodelni akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nov Vincencijev koledar lahko na

Tudi med počitnicami skupaj
20. 8. 2022

Tudi letošnje počitnice je na Mirenskem Gradu živahno in veselo. Ko se sprehajam po našem »hribu« hitro opazim, da je kot v mravljišču! Kdor Grad obišče med tednom že ve, o čem govorim.

Kako nas je varovala Marija
16. 8. 2022

Požar, ki je v juliju pustošil Kras, smo ves čas spremljali tudi na Mirenskem Gradu. Preletavali so nas helikopterji in letala, ki so na planoto nosila vodo, zaskrbljeno in žalostno smo opazovali oblake dima, ki so se dvigali nad nami v nebo.

Borim se, da sem vitez za druge - Oratorij 2022
16. 7. 2022

Leto je šlo naokrog in na Mirenskem Gradu se je zopet srečala velika množica otrok, animatorjev, družin in drugih pomočnikov, da bi se skupaj udeležili oratorija. Tokrat nas je čez oratorijski teden spremljal lik sv. Ignacija Loyolskega, ki nam je s svoji

Druženje, ustvarjanje, pogovor, molitev ...
11. 4. 2022

Pretekli vikend smo se prostovoljci, mladi in družine zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem gradu. Vikend smo preživeli ob pogovorih, razmišljanju, druženju, delu in ustvarjanju.

Se uspemo vprašati, kaj od nas pričakuje Bog?
10. 3. 2022

Prvi vikend v mesecu marcu smo se zopet zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem Gradu. Srečanje družin, mladih in malo manj mladih se je začelo v petek zvečer z večerjo, ki ji je sledilo razmišljanje in pogovor.

Zimsko počitniško varstvo
7. 3. 2022

21. februar je bil malo drugačen ponedeljek, kot je sicer, saj je bil to prvi počitniški dan. Na Mirenskem Gradu smo se zbrali otroci, mladi, animatorji in vsi, ki smo si želeli te počitnice preživeti skupaj.