Arhiv novic
Druženje, ustvarjanje, pogovor, molitev ...
11. 4. 2022

Pretekli vikend smo se prostovoljci, mladi in družine zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem gradu. Vikend smo preživeli ob pogovorih, razmišljanju, druženju, delu in ustvarjanju.

Se uspemo vprašati, kaj od nas pričakuje Bog?
10. 3. 2022

Prvi vikend v mesecu marcu smo se zopet zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem Gradu. Srečanje družin, mladih in malo manj mladih se je začelo v petek zvečer z večerjo, ki ji je sledilo razmišljanje in pogovor.

Zimsko počitniško varstvo
7. 3. 2022

21. februar je bil malo drugačen ponedeljek, kot je sicer, saj je bil to prvi počitniški dan. Na Mirenskem Gradu smo se zbrali otroci, mladi, animatorji in vsi, ki smo si želeli te počitnice preživeti skupaj.

Z B(b)esedo v novo leto.
6. 1. 2022

Otroci, mladi, prostovoljci, družine smo tokratno duhovno obnovo pričeli na silvestrski večer z blagoslovom jaslic, cerkve, posestva in Marijinega doma.

Beseda med nami - jaslice 2021
25. 12. 2021

Sporočilo božične noči je pravzaprav vsako leto enako: “Ne bojte se!” Bog je z nami. Z nami je v čisto preprosti vsakdanjosti.

Kaj je resnica?
13. 12. 2021

Prvi vikend v decembru se nas je skupina otrok, mladih, prostovoljcev in družin zbrala na Mirenskem Gradu na duhovni obnovi. Skupaj smo preživeli vikend ob delu, pogovorih, razmišljanju, ustvarjanju, druženju...

Obisk svetega Miklavža
8. 12. 2021

Ponedeljek je bil vesel in prazničen. Sveti Miklavž je v imenu Društva prostovoljcev VZD obdaril otroke v varstvu in na učni pomoči, brezdomce v Novi Gorici pa tudi vse dobrotnike, ki nas pri našem delu podpirajo.

 Božja beseda v vsakdanjem življenju
22. 11. 2021

Ob nedeljah se mladi redno srečujemo v pogovorni skupini Iskanja, kjer skupaj razmišljamo ob nedeljskem evangeliju in pridigi g. Petra Žaklja.

Graditi zunanjega ali notranjega človeka
11. 11. 2021

Mladi in malo manj mladi smo se pretekli vikend srečali na Mirenskem Gradu na letošnji prvi duhovni obnovi. Naše skupno razmišljanje smo pričeli z evangelijem o blagrih in o tem kaj nam sporočajo.

Kvatrnica na Mirenskem Gradu – Evharistija, vir prenove
21. 9. 2021

Pretekli konec tedna (od 17. do 19. septembra 2021) smo na Mirenskem Gradu praznovali glavni romarski shod – kvatrnico.