Arhiv novic
Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2022/23
7. 9. 2022

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v naši dobrodelni akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nov Vincencijev koledar lahko na

Tudi med počitnicami skupaj
20. 8. 2022

Tudi letošnje počitnice je na Mirenskem Gradu živahno in veselo. Ko se sprehajam po našem »hribu« hitro opazim, da je kot v mravljišču! Kdor Grad obišče med tednom že ve, o čem govorim.

Kako nas je varovala Marija
16. 8. 2022

Požar, ki je v juliju pustošil Kras, smo ves čas spremljali tudi na Mirenskem Gradu. Preletavali so nas helikopterji in letala, ki so na planoto nosila vodo, zaskrbljeno in žalostno smo opazovali oblake dima, ki so se dvigali nad nami v nebo.

Borim se, da sem vitez za druge - Oratorij 2022
16. 7. 2022

Leto je šlo naokrog in na Mirenskem Gradu se je zopet srečala velika množica otrok, animatorjev, družin in drugih pomočnikov, da bi se skupaj udeležili oratorija. Tokrat nas je čez oratorijski teden spremljal lik sv. Ignacija Loyolskega, ki nam je s svoji

Druženje, ustvarjanje, pogovor, molitev ...
11. 4. 2022

Pretekli vikend smo se prostovoljci, mladi in družine zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem gradu. Vikend smo preživeli ob pogovorih, razmišljanju, druženju, delu in ustvarjanju.

Se uspemo vprašati, kaj od nas pričakuje Bog?
10. 3. 2022

Prvi vikend v mesecu marcu smo se zopet zbrali na duhovni obnovi na Mirenskem Gradu. Srečanje družin, mladih in malo manj mladih se je začelo v petek zvečer z večerjo, ki ji je sledilo razmišljanje in pogovor.

Zimsko počitniško varstvo
7. 3. 2022

21. februar je bil malo drugačen ponedeljek, kot je sicer, saj je bil to prvi počitniški dan. Na Mirenskem Gradu smo se zbrali otroci, mladi, animatorji in vsi, ki smo si želeli te počitnice preživeti skupaj.

Z B(b)esedo v novo leto.
6. 1. 2022

Otroci, mladi, prostovoljci, družine smo tokratno duhovno obnovo pričeli na silvestrski večer z blagoslovom jaslic, cerkve, posestva in Marijinega doma.

Beseda med nami - jaslice 2021
25. 12. 2021

Sporočilo božične noči je pravzaprav vsako leto enako: “Ne bojte se!” Bog je z nami. Z nami je v čisto preprosti vsakdanjosti.

Kaj je resnica?
13. 12. 2021

Prvi vikend v decembru se nas je skupina otrok, mladih, prostovoljcev in družin zbrala na Mirenskem Gradu na duhovni obnovi. Skupaj smo preživeli vikend ob delu, pogovorih, razmišljanju, ustvarjanju, druženju...