Z B(b)esedo v novo leto.

Otroci, mladi, prostovoljci, družine smo tokratno duhovno obnovo pričeli na silvestrski večer z blagoslovom jaslic, cerkve, posestva in Marijinega doma. Sledila je priprava  na silvestrovanje, ki je potekalo v mladinskih prostorih. Že v popoldanskem času smo študentje poskrbeli za dekoracijo in pripravili glasbeno spremljavo na računalniku in v živo. Igrali smo različne družabne igre, plesali in peli. Polnoč smo odštevali zelo napeto in si zaželeli vse najboljše v novem letu s trki kozarcev šampanjca. Fantje so poskrbeli tudi za ognjemeti, kar je bilo še posebno lepo v megleni noči, kjer so se barve prelivale in naredile prav poseben sij.

V soboto smo imeli malo poznejši zajtrk, po katerem smo pripravili kosilo in pospravili po večernem praznovanju. Nato smo se ustavili ob glavni temi duhovne obnove: Beseda, ki je meso postala.

Pogovarjali smo se o tem, kaj je sploh (B)beseda. Ali se jo poslužujemo v pogovoru? Premišljujemo sporočilo sogovornika po končanem pogovoru ali vzamemo vse zlahka? 

Ali smo zazrti v presežnost, ki jo ta beseda prinaša? Ugotavljali smo da je B(b)eseda pomembna in nas vodi v skrivnosti življenja. 

Zvečer smo ob picah iz krušne peči, ki smo si jih sami spekli, po skupinah reševali kviz. Vprašanja so bila zastavljena ločeno za otroke in odrasle. Nekatera so bila težja, vendar glede na to, da so vse ekipe osvojile skoraj vse točke, lahko potrdimo slovenski rek 'več glav več ve'.

V nedeljo je v naših razmišljanjih in pogovorih beseda tekla predvsem ob vprašanjih: Kaj nas dela srečne in ali znamo biti dar za druge. Zaključno misel bi lahko povzeli v stavku: Mi nismo beseda, smo pa njeni služabniki. Veseliti se moramo naše enkratnosti in tega,  da smo to kar smo. 

Duhovno obnovo smo zaključili s popoldansko mašo, na kateri smo vsi skupaj peli božične pesmi. Vsem skupaj nam je bilo zelo lepo.

Dominik Božič, Klemen Cotič, Miha Kopač