Se uspemo vprašati, kaj od nas pričakuje Bog?

Tudi tokrat nas je vodil g. Peter Žakelj, ki je kot vedno skrbno pripravil temo. Čez celoten vikend nas je vodil pri razmišljanjih in nam bil na razpolago za pogovor in sv. spoved. Tokrat smo se spraševali koliko prostora damo Bogu v svojem vsakdanjem življenju in ali se uspemo vprašati, kaj On od nas pričakuje. Ugotavljali smo, da je ena od največjih ovir, da bi bili bolj z Bogom to, da želimo imeti vse pod kontolo, da bi radi sami poskrbeli zase, da smo mi središče vsega.

Ob razmišljanju nas je čez celoten vikend družilo tudi skupno delo, druženje, ustvarjanje, petje, pogovor... Moški so delali na njivi, v rastlinjaku, čistili so veje v gozdu, ženske pa so poskrbele za čiščenje prostorov v Marijinem domu, krašenje cerkve, za kuhanje kosila itd. Najmlajši so se igrali, prišli pa so tudi na obisk k odraslim in jim pomagali pri delu.

Srečanje smo sklenili s sveto mašo v nedeljo. Želimo si, da bi nas postni čas v katerega smo stopili, vabil v srečanje s samim seboj, z bližnjimi v skupno občestvo in tako tudi bolj k Bogu. Naslednji mesec pa se zopet srečamo.