Druženje, ustvarjanje, pogovor, molitev ...

Duhovno obnovo smo pričeli s petkovo večerjo. Sledila je večerna molitev, po kateri so otroci odšli k počitku, ostali pa smo se ustavili ob pogovoru in razmišljanju, ki ga je vodil Peter Žakelj. Pogovarjali smo se o tem, kaj nam ostaja od prejšnje duhovne obnove in za kaj smo si v preteklem mesecu prizadevali. Večer smo zaključili s pesmijo za lahko noč.

In že je bila pred nami sobota. Boga smo v nov dan povabili z molitvijo rožnega venca in sveto mašo. Zajtrku, ki nas je prijetno okrepčal, je sledilo dopoldansko delo. Vsak izmed nas je postal član ene izmed delovnih skupin. Tako smo se lotili različnih opravil, vse od čiščenja, pospravljanja, krašenja cerkve, kuhanja in urejanja okolice. Ko postaneš član ene izmed skupin, je na tebi, da sebe in druge opominjaš in vodiš k dobremu, zato smo se pri delu spodbujali in si bili v oporo. Med delom smo poklepetali in se tudi do dobra nasmejali. Dopoldan je hitro minil in že je bilo na vrsti kosilo. Kuharska skupina nam je pripravila odličen obrok, ki nam je vlil novih moči. Poskrbljeno pa je bilo tudi za duhovno rast, popoldan smo se namreč ustavili ob premišljevanju evangelija o ženi, ki je prešuštvovala. Spraševali smo se, ali bomo obsodili drugega in vanj vrgli kamen ali mu bomo oprostili in tako stopili na pot lastnega spreobrnjenja. Poti sta le dve. Ker je bila pred nami cvetna nedelja, smo preostanek dneva namenili izdelovanju butaric. Nastali so čudoviti in raznovrstni izdelki, odraz tega, da prihajamo iz različnih koncev Slovenije, kjer so navade drugačne. Dragoceno nam je bilo, da smo se v prijetnem vzdušju in delovnem neredu drug od drugega učili in spoznavali nove načine izdelovanja butaric. Zvečer smo pri križevem pot z baklami peli in razmišljali o skrivnosti posamezne postaje. 


V sončnem jutru cvetne nedelje smo pri svetih stopnicah prejeli blagoslov zelenja, po katerem smo se v procesiji odpravili v cerkev, kjer je potekala sveta maša. Da bi skupaj rastli, smo se tudi v nedeljo zbrali pri pogovoru, spraševali smo se, kako naprej, kako odpuščati in stopati na pot spreobrnjenja. Življenje je stalna borba in to ni krivica, če obmiruješ, že toneš, zato se moramo nenehno truditi. Preostanek sončne nedelje smo izkoristili za druženje, sprehode, družabne igre in pogovore.