Božja beseda v vsakdanjem življenju

Na srečanju si podelimo, kar nas nagovarja. Srečanja in skupno iskanje nas bogatijo in nam pomagajo, da se ob evangeliju bolj ustavimo. Vedno se nam odpirajo novi pogledi ob že znanih odlomkih, hkrati pa za nas evangelij postaja bolj konkreten, razumljiv in uporaben v vsakdanjem življenju. Ob razmišljanju in pogovorih o evangeliju odkrivamo tudi naše zgrešene poglede nanj in na vero. Večkrat si namreč mislimo, da je ‘snov že osvojena’, pa temu ni tako. Hvaležni smo, da lahko tako skupaj rastemo v veri, v osebnem odnosu do Boga in do bližnjih. Prav skupni pogovori nas vabijo, da smo v vsakdanjem življenju še bolj konkretni, živi in dejavni v ljubezni.

V drugem delu naših srečanj se ustavimo ob vprašanju, kako bi lahko nedeljsko božjo besedo približali drugim. Skupaj sestavimo misel in poiščemo primerno fotografijo, ki povzemata evangelij, pridigo in naša razmišljanja. Oboje skupaj oblikujemo v celoto in misel objavimo na družbenih omrežjih z željo, da bi nagovorila tudi druge ljudi in jih spodbudila k razmišljanju. Nedeljska misel tudi nas vabi, da med tednom pri skupnem delu spodbujamo drug drugega in evangelij živimo konkretno. Na podlagi naših razmišljanj se vsak teden rodi še lepa misel, v Centru za družine Mirenski Grad pa še spodbuda za družine in vsak teden nova uganka. Ena od mnogih ugank se glasi takole:

Dan se krajša in tema
hitro nas preganjat' zna.
Da več časa bi dobili,
smo si uro premaknili.
A v naravi vsaka stvar
ima svoje mesto in je dar.
Narava nas vedno nečesa uči,
le kaj nas naučiti tokrat želi?

Če sonce ne bilo bi kot svetilo,
luno bi nam zatemnilo.
In kakšno to bi b'lo nebo,
če še zvezd ne bi bilo?
Povsod bila bi le tema,
ki nam potolkla bi duha.

Tudi mi smo kot nebo,
včasih bolj, včasih manj svetli smo.
Vsak mora kdaj kot sonce biti,
močno svetiti in voditi,
včasih pa kot luna tiho biti
in se od drugega učiti.

Zvezde, ki visoko so,
hrepenenja nam predstavljajo.
Ta so težka, a brez njih,
brez smisla bil bi vsak naš dih.

Kdaj si luna, kdaj si sonce?
_________________,
pravo vlogo boš izbral.

Kaj menite, kakšna je rešitev uganke?🤔
a) Če resnico boš iskal
b) Če lepo se boš držal
c) Če boš drugim hvalo dal

 

Mladi se radi srečujemo v skupini Iskanja in iščemo skupaj. Hvaležni smo Petru Žaklju, da nam vedno ponudi svež pogled na evangelij.

Tudi vas lepo vabimo k branju nedeljskih pridig https://mirenski-grad.si/sl/evangelij-in-pridiga/ in k osebnemu premišljevanju ali razmišljanjem, ki jih lahko delite z nami v komentarjih na spletu.

pripravila ekipa Iskanja