Pomoč prizadetim v neurjih

V Društvu prostovoljcev VZD smo globoko pretreseni ob dogodkih, ki so zajeli Slovenijo.

Ker želimo po svojih najboljših močeh pomagati, smo se odločili, da bomo v drugi fazi odprave posledic neurij na prizadetih območjih izvedli prostovoljske delovne akcije. Z našimi prostovoljci bomo v sodelovanju s civilno zaščito pomagali prizadetim pri obnovah hiš (polaganje laminatov in keramičnih ploščic, beljenje, gradbena dela, inštalacije …)

Ker bodo za material in drugo delo nastali stroški, ki jih žal ne bomo mogli sami pokriti, vas vabimo, da tudi tokrat stopimo skupaj. Odprli smo sklicno številko, na katero lahko nakažete svoj dar, ki ga bomo namenili nakupu materialov in kritju drugih stroškov prostovoljskih delovnih akcij.

Poleg tega smo se v Društvu prostovoljcev VZD odločili, da polovico zbranih sredstev dobrodelne akcije Vincencijev koledar namenimo odpravi posledic poplav in neurij. Tudi ta sredstva bomo namenili kritju stroškov prostovoljskih akcij, ki jih bomo izvedli na prizadetih območjih (nakup materialov za obnovo stanovanj, prevoz, organizacija dela ...).

Za prizadete v poplavah torej lahko prispevate na dva načina:

  • z nakazilom sredstev,

TRR ZA NAKAZILO: SI56 6100 0001 6125 821

SKLIC: SI00 0408-2023

NAMEN: POMOČ PRIZADETIM V POPLAVI

KODA NAMENA: CHAR

IME PREJEMNIKA: Društvo prostovoljcev VZD, Miren 216, 5291 Miren

QR

  • tako da z darom za Vincencijev koledar podprete dobrodelno akcijo Vincencijev koledar (lahko ga naročite po telefonu ali sledite akciji, ki bo po slovenskih župnijah potekala v septembru in oktobru).

 

Hvala vsem!