Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Bližajo se jesenske kvatre, v katerih so se verniki nekoč s postom, spovedjo, procesijami, molitvijo in obhajanjem svete maše, Bogu zahvaljevali za vse prejeto in prosili za blagoslov ob trgatvi.

15. september je tudi praznik Žalostne matere Božje, ki je zavetnica naše romarske cerkve na Mirenskem Gradu. Ker sta si ta dva praznika tako blizu, sta se v preteklosti na Mirenskem Gradu povezala v skupno praznovanje, ki ga poznamo pod imenom Kvatrnica.  

Kvatrnica se vedno praznuje v tednu po prazniku Povišanja sv. križa, že leta 2019 pa smo temu praznovanju dodali novo podobo in ga oblikovali kot Molitev za prenovo Cerkve na slovenskem.

Letošnje praznovanje kvatrnice se bo torej pričelo na petek 23. septembra, ko vas vse vabimo k postu zase in za Cerkev.

Na soboto, 24. septembra ob 19h lepo vabljeni k večerni sveti maši, procesiji s svečkami in molitvenemu polnočnemu bdenju pred kipom Žalostne matere Božje. Vernike, ki boste ostali doma, pa vabimo k molitvi rožnega venca za prenovo Cerkve na Slovenskem. Med in po maši bo priložnost za spoved.

V nedeljo, 25. septembra bodo svete maše ob 7h in 16h. Popoldansko sveto mašo bo vodil generalni vikar Koprske škofije msgr. Slavko Rebec.

Za tiste, ki boste vztrajali v polnočnem bdenju in ostali v nedeljo na slovesnosti, je zagotovljeno tudi prenočišče. Prijave za nočitev zbiramo do srede, 15. septembra na telefonsko številko 040 244 657 (Andreja).