Skupaj preživeli zimske počitnice

Najprej smo se vsi spoznali in si povedali, kako bodo potekali naši dnevi. Potem so se po manjših skupinah otroci razporedili po učilnicah. Tam smo jim animatorji pomagali utrjevati šolsko snov. Ker je šola pomembna in nanjo ne moremo kar pozabiti (čeprav so počitnice), smo se potrudili, da smo snov utrjevali na izviren in prijeten način. V učilnicah smo drug z drugim dobro sodelovali in si med malico še kaj zanimivega povedali. Potem smo šolske torbe pospravili in se razdelili v nove skupine. Prišel je čas za ustvarjanje in za sprostitev na svežem zraku.

Po okusnem kosilu smo skupaj pospravili mizo in jo pripravili za naslednji obrok. Pomili in pobrisali smo posodo in pripravili popoldansko malico. Nato smo se zbrali zunaj in šli na sprehod, se igrali na igralih ali v igralnem parku. Obiskali pa smo tudi pujske in zajčke.

Za tem je bil čas za delo. Učili smo se za življenje: pomagali smo pospraviti, pometati, rezati in lupiti zelenjavo in še kaj drugega. Bili smo vztrajni in potrpežljivi. Po delu pa smo se zbrali na malici, kjer smo se okrepčali in si podelili, kako nam je šlo. Ker je zunaj sijalo sonce, smo se igrali kar zunaj. Veseli smo bili tudi skupnih iger, kjer smo lahko sodelovali vsi.

Počitniški teden je hitro minil in ostal nam bo v lepem spominu. Veseli smo bili novih spoznanj in prijateljtev. Tudi na šolo smo se dobro pripravili in upamo, da se kmalu spet kaj vidimo.