Jesenske počitnice preživljamo skupaj

Da čez počitnice ne bi pozabili vsega, kar so se v tem šolskem letu že naučili, smo nekaj časa v dopoldnevu namenili učenju. Skupaj z mladimi prostovoljci so brali, pisali, računali in se učili naravoslovje, družbo … Nekatere naloge so otroci opravili samostojno, nekatere pa so reševali skupaj v paru. Tako je ob družbi, spodbudi in opori vsak uril svoje znanje, pa tudi voljo in vztrajnost.

Veselili so se ustvarjanja, kjer so z odtiskovanjem drevesnih listov upodobili jesenski gozd, ustvarjali ježke ter iz plodov izdelovali buče in želode. Ustvarili so čudovite izdelke in jesen je prav zares v svojih barvah zasijala tudi v naših prostorih. Delček tega pa so otroci lahko odnesli tudi domov.

Popoldne smo preživeli bolj delovno, vmes pa smo se tudi igrali družabne in druge igre. Otroci so z veseljem pomivali in brisali posodo, pripravljali pogrinjke, poskrbeli za popoldansko malico, zlagali prtičke, šilili barvice in čistili. Spoznali so, da jim lahko delo prinaša tudi veselje. Ponosni so bili na to, kar že znajo in se veselili, da so se naučili še kaj novega.

Skupaj smo tako preživeli tri lepe počitniške dni. Otroci so nam zaupali, da jim je bila najbolj všeč skupna igra in ustvarjanje. Pri delu pa so najraje šilili barvice. Nekateri so spletli tudi nova prijateljstva, ki jih bodo skušali ohranjati tudi po koncu počitnic.