Delo, pogovor, druženje, ples, hrenovke v testu...

Kako pa je naše druženje potekalo? Dan smo začeli s sveto mašo in po zajtrku prisluhnili nagovoru lazarista g. Petra Žaklja, ki nas je ob zgledu svetega Vincencija Pavelskega vzpodbujal, kako bolj polno in zavzeto živeti svoje življenje ter z veseljem poskrbeti za bližnjega.

Ob Vincenciju smo razmišljali, kakšna hrepenenja nosimo v svojih srcih in kako jih z zavzetim delom v svojem življenju tudi uresničevati. Vsi imamo izkušnjo, da se nam načrti včasih podrejo in moramo v srcu ponovno premišljevati, kaj v življenju želimo mi in kaj od nas pričakuje Bog ter skupaj z Njim naravnavati naše nadaljnje korake. Razmišljali smo, da življenje hitro izgubi smisel, če se vrtimo le okrog svojih želja in je prava sreča v tem, da bližnjega ob sebi vidimo, verjamemo vanj in poskrbimo zanj. Pri tem moramo biti večkrat iznajdljivi, da sebe in drugega vzpodbujamo k resnično dobrem tako pri delu, kot v odnosih. Da pa bi mogli vztrajati na tej poti iskanja hrepenenj je nujno, da se znamo vseliti opravljenega dela in napredka tako v osebni rasti kot rasti v medsebojnih odnosih in prijateljstvih. Tako bomo zmogli graditi dom, kjer se bo vsakdo čutil ljubljenega in sprejetega.

Dopoldneve smo preživljali ob delu in premišljevanju. Razdeljeni v skupine smo skupaj kuhali, pobirali zelenjavo, sadili, čistili, pripravljali malico, se igrali, kopali in klepetali. Popoldan smo se zbrali po skupinah in si podelili, kako nam je šlo delo in kaj smo ob temi razmišljali. Gospod Peter Žakelj pa nas je ob povedanem usmerjal k spoznanjem, kako ob Vincencijevem zgledu živeti še bolj polno življenje.

Večere smo oblikovali po svojih željah. Mladi so pripravili večer ob ognju s pečenjem hrenovk v testu in gledanjem zvezdnih utrinkov. Spet drugič smo imeli plesni večer, ko smo se učili novih plesnih korakov in izdelovali nakit, s katerim so dame še posebej zasijale. :)

V nedeljo smo šli na izlet do naravnega okna Skozno nad Šmiheljem pri Novi Gorici. Uživali smo v čudovitem razgledu, opazovali številne padalce, ki so nas preletavali in spotoma nabirali gobe in klope, sploh slednjih je bilo obilo. :)

Tabor smo sklenili na praznik Marijinega vnebovzetja, ko smo pri popoldanski sveti maši prepevali z župnijskim pevskim zborom iz Mirna. Slovesno mašo je daroval letošnji zlatomašnik lazarist gospod Jože Zupančič v družbi sobratov in drugih duhovnikov.  Po maši smo še malo poklepetali ob pripravljeni zakuski in se poslovili polni vtisov in v želji, da bi spoznanja tega tabora konkretno zaživela in spreminjala naša življenja.