Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Postna akcija 2018 - Življenje je dar

Začenjamo postni čas, v katerem se pripravljamo na praznovanje velikonočnih praznikov. Vabimo vas, da sledite postni akciji, ki nosi naslov ŽIVLJENJE JE DAR.

V postnem času se še posebej spominjamo, kako je Jezus trpel in umrl za nas ter vstal od mrtvih. S svojim vstajenjem je premagal smrt in nam podaril življenje.  Žal življenja velikokrat ne doživljamo kot dar, ampak nam je pogosto v breme. Ne znamo se ga veseliti.

Postno akcijo smo oblikovali tako, da bi življenje prepoznali kot dar in ga v veselju živeli.
Pri tem se bomo opirali na evangelije postnih nedelj in o njih razmišljali v luči življenja. Šest postnih tednov bomo bolj zavestno izbirali med:


  • GOTOVOSTJO –  SVOBODO,
  • MLAČNOSTJO – HREPENENJI,
  • SKRBJO ZASE – SLUŽENJEM BLIŽNJEMU,
  • SAMOURESNIČENJEM –  SPREJEMANJEM KRIŽA,
  • SAMOZADOSTNOSTJO – ZAUPANJEM BOGU,
  • SAMOVOLJO – BOŽJO VOLJO.

 

V prvih dneh do prve postne nedelje bomo naredili kratko soočenje z vsemi pojmi, da nam bo lažje razumeti vsebino akcije. Postna akcija bo dostopna tudi na forumu, vabljeni, da jo poiščete in delite z nami svoja razmišljanja.

 

Želimo vam lep vstop v postni čas in blagoslovljene postne dni!Peti postni teden

MED SAMOURESNIČENJEM IN SPREJEMANJEM KRIŽA

Napor in trpljenje se nam upirata. Če je le mogoče, se križu izogibamo.

Jezus pa vidi življenje v sprejemanju napora in križa. Če hoče ljubiti, je potreben napor, če hoče vztrajati v ljubezni, mora vsak dan vzeti nase križ in iti naprej. Križ je zanj pot do veselja, zato ga potrpežljivo nosi. Po njem nas uči prave ljubezni in nam je prinesel večno življenje. Križ postaja njegovim učencem vedno bolj dragocen.

  • Ponedeljek in torek: Kdaj se v svojem življenju želim sam uresničiti?

Primer: Sam se želim uresničiti, ko imam vzgojo in skrb za otroke za svoj življenjski projekt.  Ko preberem vse knjige in se udeležim vseh predavanj na to temo ter se želim izogniti vsaki vzgojni napaki. 

  • Sreda in četrtek: Kako me Jezus vabi, da sprejmem križ?

Primer iz evangelija: Jezus nas vabi, da se uresničimo po poti umiranja, ne po poti uspehov, popolnosti brez grehov in padcev, po poti ponižanja in ne slave, služenja in ne oblasti.

  • Petek in sobota: Kako bom uresničeval Jezusov zgled in nosil svoj križ?

Primer: Pri vzgoji si bom prizadeval priznavati in sprejemati padce ter nositi križ nepopolnosti. V molitvi, pristnem stiku z otroki in bližnjim se bom trudil prepoznavati, kakšen je božji načrt za otroke in ga skušal uresničevati.

Križ je dar. To misel si večkrat ponovi in v njej vztrajaj.