Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Postna akcija

Vabljeni, da se pridružite postni akciji in se lepo pripravite na praznovanje velikonočnih praznikov. Preberite spodnje povabilo in vsak dan sledite novim objavam. Blagoslovljen postni čas!

6. POSTNI TEDEN

 

Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu

Po teh besedah je šel v Jeruzalem. Ko pa je prišel blizu Betfage in Betanije h gori, ki se imenuje Oljska, je odposlal dva izmed svojih učencev in rekel: »Pojdita v vas, ki je pred vama; ko prideta tja, bosta našla privezanega osliča, na katerega nikoli noben človek ni sédel. Odvežita ga in pripeljita! In če vaju kdo vpraša, zakaj ga odvezujeta, recita takole: ‚Gospod ga potrebuje.‘« Poslanca sta odšla in našla, kakor jima je bil povedal. Ko sta žrebe odvezovala, so jima njegovi gospodarji rekli: »Zakaj odvezujeta žrebe?« Onadva sta rekla: »Gospod ga potrebuje.« In pripeljala sta ga k Jezusu. In položili so na žrebe svoja oblačila in nanj posadili Jezusa. Ko pa je šel dalje, so na pot razgrinjali svoje plašče. In ko se je že bližal pobočju Oljske gore, je začela vsa množica učencev z močnim glasom veselo hvaliti Boga za vsa čudovita dela, ki so jih videli. Klicali so: 

»Blagoslovljen kralj, ki prihaja 
v Gospodovem imenu; 
mir v nebesih 
in slava na višavah!«  Nekaj farizejev iz množice mu je reklo: »Učenik, posvári svoje učence!« Odgovoril jim je: »Povem vam, če ti umolknejo, bodo kamni vpili.« Lk 19,28-40

Ljudje Jezusu najprej pojejo hozano, nato pa kričijo križaj ga. Molimo, da ne bi obsojali in da bi znali biti resnično povezani v dobrem ter v trpljenju ne bi zatajili resnice.

Kako sprejemaš resnico o sebi in drugem? Katera beseda prevladuje v tvojem življenju, hozana ali križaj ga? 

Vabljeni ste, da svoja razmišljanja delite na forumu.