Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Opis kraja

Mirenski Grad leži v zavetju kraške planote v neposredni bližini meje z Italijo. Z vrha hriba, 120 m nadmorske višine, se ponuja čudovit razgled na Furlansko nižino, Dolomite, Vipavsko dolino in Julijske Alpe.

Na zahodni in severni strani griča se malo pod cesto nahajajo ostanki pra­zgodovinskega gradišča. Njegov okrogli tloris je imel v obsegu skoraj 500 metrov. Zgodovinarji predvidevajo, da je v 12. stoletju na tem mestu stal dvor, delno zidano bivališče nižjega plemstva. Sklepamo, da od tod izvira ime griča – Mirenski Grad.
 

Duhovna ponudba

Mirenski GradNa naši spletni strani lahko najdete več različnih vsebin za duhovno poglabljanje.

Beri dalje

 

 

  

 

Urniki svetih maš

Urnik svetih maš na Mirenskem Gradu

beri dalje

 

 

 

  

 

Mladinske maše

Že od oktobra 2005 se vsako prvo nedeljo v mesecu zbiramo pri mladinskih mašah, ki jih pripravljajo otroci, mladi, zakonci in družine. Mladinske maše nam predstavljajo vir moči, povezovanja in osebne rasti v odnosu do sebe, bližnjega in Boga.

beri dalje 

 

   

Molitveni nameni

Vabimo vas , da se nam pridružite v molitvah, ki jih priporočamo Janezu Frančišku Gnidovcu ;in z molitvijo podprete molitve mladih nbsp;

beri dalje

 

  

 

 

Molitev k Žalostni Materi Božji

Vsak mesec se mladi zbirajo pred Najsvetejšim in Bogu izročajo svoje življenje.

beri dalje