Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Mladinske maše

Že od oktobra 2005 se vsako prvo nedeljo v mesecu zbiramo pri mladinskih mašah, ki jih pripravljajo otroci, mladi, zakonci in družine. Mladinske maše nam predstavljajo vir moči, povezovanja in osebne rasti v odnosu do sebe, bližnjega in Boga.

Že od vsega začetka nas s svojim petjem spremlja glasbena skupina, v kateri nas sodeluje okrog 30. Držimo se načela: dobrodošel je vsak, ki ima veselje do petja in igra kakršen koli inštrument. Tako se je v bendu slišala pestra sestava inštrumentov (trobenta, harmonika, violina, kitare in bas kitare, violončelo, flavta, orglice in kongo bobni, klaviature in drugo). V bend vedno znova vabimo nove člane, tako pevce, kot inštrumentaliste. Dobrodošel je vsak, ki si želi s svojim glasbenim darom slaviti Boga in spletati nove prijateljske vezi.

Za uvode pri mladinskih mašah skrbijo različne skupine - mladinske, študentske, zakonske ... Vsako mašo oblikuje druga skupina. 
Z letom 2007 smo k sodelovanju skušali pritegniti tudi otroke, ki pridejo k maši. Skupaj z njimi so tako molili Oče naš, na oltar prinašali darove, prosili Gospoda v različnih prošnjah in sodelovali pri pozdravu miru. Zadnje čase z otroki sodelujemo pri darovanju, povzdigovanju in molitvi Oče naš.

Od leta 2007 do leta 2011 je izhajal tudi evangeljski list Beseda, ki je s svojimi vsebinami vabil družine k pogovoru, razmisleku in vzgoji za krščanske vrednote. Evangeljski list je bil v celoti sestavljen na podlagi evangelija prve nedelje v mesecu. Na začetku je bila kratka zgodba, ki je vabila k razmišljanju, sledil je nedeljski evangelij in različna vprašanja za pogovor v družini, na koncu pa naloga za otroke.

Mladinske maše so postale vir naše rasti in prostor, v katerem lahko drug pred drugega in pred Boga stopamo takšni, kakršni smo. Želimo si, da bi nas Sveta Evharistija še naprej povezovala v eno družino, kjer bi se vsak čutil sprejetega in ljubljenega.

 

BESEDA