Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Kdo smo

Mirenski Grad je bil najverjetneje poseljen že v 12. stoletju, ko naj bi na tem mestu stal dvorec nižjega plemstva; prva  cerkev pa se omenja že v 14. stoletju. 

Danes je Mirenski Grad živo  duhovno središče, ki s svojo dejavnostjo privablja različne skupine: mlade, družine, otroke, pare, brezdomce … od blizu in daleč.  Da lahko vse naštete skupine na tem svetem kraju najdejo dom in oporo, skrbijo vsi njegovi prebivalci. 

 

Lazaristi  

Lazaristi. so na grad prišli l. 1913. Danes njihovo delo predstavlja pomoč župnikom iz okolice, obenem pa so na razpolago za pogovor in spoved. Skrbijo tudi za dom duhovnih vaj, ki vse leto zbira različne skupine vernikov iz Slovenije in Italije.

 beri dalje 

 
 

 

Sestre usmiljenke


Poleg lazaristov na Gradu živijo tudi Hčere krščanske ljubezni -  Usmiljenke, ki po svojih močeh pomagajo pri dejavnostih na Gradu in jih podpirajo z molitvijo. 
 

 

 

 

Skupnost betlehem

Skupnost Betlehem je šola življenja in ljubezni. Nastala je kot odgovor na stisko mladih, ki smo iskali ljubezen in dom in ga nismo mogli živeti domá, sami pa ga tudi nismo znali ustvarjati. To stisko je z velikim sočutjem zaznal lazarist Peter Žakelj, ki je ob spremljanju mladih in mnogih pogovorih z nami sprejel izziv, da nas usmerja in nam pomaga pri gradnji novega, živega doma. Skupnosti si nismo zamislili sami, nastala je kot odgovor na potrebo, zato verjamemo, da je Božje delo.

beri dalje  

 

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Na Gradu ima sedež tudi  Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki z različnimi programi in dejavnostmi prihaja naproti vsem pomoči potrebnim. Pod okriljem Društva deluje na Gradu Družinski center Mirenski Grad, ki nudi oporo in pomoč brezdomcem, otrokom, mladim, zakoncem, družinam in drugim skupinam, ki tu iščejo dom in sprejetost. 

beri dalje

   

Kontakt

Kontaktirate nas lahko s pomočjo kontaktnega obrazca.